Denne artikkelen er sponset av Lånemegleren.no

Kanskje er du en av dem som har bodd i utallige hybler og leiligheter i løpet av ditt unge liv, og som kjenner litt på kroppen hvordan denne tilværelsen er og hvilke utleiere som du har hatt positive erfaringer med. Dette kan være gull verdt for deg hvis du skulle ha et ønske om å drive med utleie selv, og hvis du gjør ting riktig er det ingenting som hindrer deg i å lykkes med dette – for behovet er stort!

Hvis du er ferdig utdannet og har arbeid og inntekt er det kanskje på tide å begynne å realisere denne planen. Søk boliglån og sett i gang! (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Hvis du skal lykkes på utleiemarkedet kan det hende at du må ta noen tøffe valg mot deg selv i starten. Å kjøpe en bolig som har utleiedel vil naturligvis komme til å koste dyrt, og hvis du selv skal bo i en del av huset er det ingen tvil om at det du tjener i stor grad vil gå til å betjene boliglånet slik at pengene du sitter igjen med ikke nødvendigvis blir så store. Dette er i og for seg vel og bra, men det går an å gjøre det på en annen måte også.

Hva med å kjøpe et helt hus med utleiedel og rett og slett leie ut hele huset? Da har du muligheten til selv å bo i en leilighet som du leier og kan derfor begynne i ‘businessen’ direkte! Du er naturligvis nødt til å ha en jobb i tillegg til dette i starten, men med disiplin og store nedbetalinger på boliglånet vil du komme raskere i mål enn hva du hadde trodd. Når det første enheten er nedbetalt begynner vi virkelig å snakke om at du er en skikkelig utleier, og da vil det være på tide å se etter nye objekter.

Det vil etter hvert være smart å opprette et eget selskap som skal drive denne forretningen slik at du unngår å holdes personlig ansvarlig når det kommer til det økonomiske. Her er det mange som går på en smell, og husk det å opprette et AS nå har blitt betydelig billigere enn hva det var tidligere. Mens man før måtte skaffe egenkapital på 100.000 kroner holder det nå med 30.000 kroner. Disse pengene kan man også benytte til å betale for registreringskostnader i Brønnøysundregisteret. Det har også kommet nye og forenklede regnskapslover for små foretak slik at man ikke trenger regnskapsfører for å få regnskapene godkjent.

Går du med en plan om å drive med utleie er det bare å begynne planleggingen i dag. Kanskje sitter du på en potensiell gullgruve i fremtiden.