Det er ikke alle studenter forunt å ha et kredittkort, men for de som er i arbeid er det nok en mulighet å ha et slikt. Nå skal man være forsiktig å anbefale bruk av dette, men når det gjelder handel på nett så kan det definitivt være en stor fordel.

Kredittkortet får veldig mye ‘tyn’ i mediene og spesielt ettersom det dukker opp luksusfelle etter luksusfelle i diverse medier. Hvis du for eksempel skal handle på nettet, noe som studenter gjerne gjør, så er det en stor fordel å benytte seg av kredittkortet. Det som er ekstremt viktig er at man ikke bruker kredittkortet som en direkte følge av at man ikke har penger på sin ordinære bankkonto – da er nemlig veien til økonomiske problemer svært kort. Kortet skal kun benyttes som en betalingsmetode, og ingenting annet. Er det et lån man er ute etter er det bedre å benytte seg av sine foreldre eller en annen instans, for rentene på kredittkortet er så høye at å drive og nedbetale dette over tid er svært uklokt hvis vi ser rent økonomisk på det.

Handler man på nett skal man derfor slette kredittkortgjelden umiddelbart ved å overføre fra sin nettbank umiddelbart, og i hvert fall før den rentefrie perioden er over. Dette er fornuftig økonomistyring, og grunnen til at man skal bruke kredittkortet til kjøp over nett er enkel og grei. Det handler om å sikre pengene man bruker, og ved forhåndbetaling av varer og tjenester er det bestandig en fare for at man kan bli svindlet eller at man ikke får det man har betalt for.

I slike tilfeller er man ved bruk av kredittkort sikret gjennom Finansavtaleloven.