Vinduskonvolutter er det svært få av oss som liker og det kan man jo saktens forstå. De er allikevel en del av vår hverdag og regningene som ligger på innsiden må jo naturligvis betales – slik er det, og man får like det eller ikke.

Morsomt er det aldri når husleien skal betales og du ikke har penger på kontoen din, eller når strømregningen dumper i postkassen og det er lenge til lønnen kommer. Hva gjør man når man kommer bakpå? Hvordan kan man håndtere en situasjon som dette? Svaret er at det faktisk er mye man kan gjøre. Det er mange tråder som kan trekkes i, men fellesnevneren er at man faktisk gjør noe. Å lukke øynene og legge regningene nederst i papirbunken er ingen løsning som er god, og vil rett og slett bare dra deg lenger ned i sumpen.

Handling kreves, og for å du skal handle må du vite hva du skal gjøre.

Hvis økonomien din rett og slett er rotete og uoversiktlig kan faktisk et hyggelig møte med din kontakt i banken. Her vil du kunne få hjelp til å rydde opp i økonomien og assistanse til å sette opp et budsjett. Å få oversikten over inntekter og utgifter er uhyre viktig, og er noe man må ta på alvor.

Andre viktige ting er å opprette en dialog med kreditoren din. Ring strømselskapet og be om en utsettelse eller om å få delt regningen i to. Alt er mulig, bare du ikke graver deg ned i tristesse.

Er det ekstra ille? Ring banken og spør om du kan øke løpetiden på boliglånet ditt for å få ned de månedelige avgiftene. Har du smålån kan du spørre om å bake dem inn i boliglånet i tillegg for å lette økonomien.

Les mer her og få flere gode råd.